WIT Press

Public Participatory Landscape Design For Beigu Hill Wetland

Price

Free (open access)

Paper DOI

10.2495/SPD051482

Volume

84

Pages

6

Published

2005

Size

347 kb

Author(s)

Y. Y. Wu, P. P. Li, C. D. Wu, C. Y. Li & Z. H. Sun

Abstract

Based on an on-the-spot inspection of the Beigu Hill wetland, three landscape designs of the wetland and a questionnaire about the designs were prepared. Then, the questionnaires were issued to people from every walk of life, of different age groups and different education levels for a survey. From the data obtained from the survey, it is concluded that the majority of the public think it is necessary to restore and reconstruct the wetland. Most people choose the Design in which the attractions are dotted properly, one attraction rising higher than another, amusement facilities are integrated into motionless attractions, and the hill lies side be side with the water, and which combines tourism, environmental protection and amusement. Few people choose the Design of restoring the reed wetland, which lays stress on the ecological functions. 51% of the interviewed people put the priority of the design on the natural environment, 36% of the people think the priority should be put on the water environment, only 13% think that the focus of the restoration is humanitarian environment. This indicates that the public generally agree that the Beigu Hill wetland should be constructed into an ecological landscape. Besides, in the light of the social, economical and ecological reality of Zhenjiang, this paper analyses the public’s choices of the designs. The finding of this study is a valuable reference for the redesign of the Beigu Hill wetland landscape. Keywords: public participatory, landscape design, wetland, humanitarian environment.

Keywords

public participatory, landscape design, wetland, humanitarian environment.