WIT Press


Structural Preservation Of Bologna National Gallery Resulting From Serviceability Alterations

Price

Free (open access)

Paper DOI

10.2495/STR950192

Volume

17

Pages

10

Published

1995

Size

979 kb

Author(s)

A. Benedetti

Abstract

The paper focuses on the foundation strengthening of the Bologna National Gallery actually completed; this work, motivated from the extension of the visitor walks in the cellar floor, will provide extra space for the general reconsideration of the whole Gallery. Several hints concerning the statement of appropriate execution procedures, analysis models and control tools are presented; all proposed methods are characterised by the common rule to enforce the safety margin above a sufficient level, though the lack of initial data which could be overcome only in the course of execution stages. 1 Introduction The National Gallery in Bologna (fig.'s 1.1-3), is a very complex building whose history encompasses many centuries. Starting from the original structure of the Xlllth cent

Keywords